Faalangst-reductietraining

Veel kinderen twijfelen vaak aan wat ze kunnen, ze zijn bang om fouten te maken, hebben veel last van spanning en druk wanneer ze een prestatie moeten leveren. Tijdens de training Ik ben een kei leert het kind:

Spelen met blije gevoelens
Spelen met vervelende gevoelens
Leren dat je meer kunt dan je kent
Leren dat je meer weet dan je denkt
Ontspanningsoefeningen
Jezelf bekijken als een thermometer

De training wordt op het kind afgestemd.  De training wordt gegeven in kleine groepjes (maximaal 5 kinderen) en individueel. De training is inclusief intakegesprek, verslaglegging en het verwerkingsmateriaal wat uw kind nodig heeft. De totale kosten van de training worden in het intakegesprek besproken (inclusief intake, cursusmateriaal en ouderbijeenkomst).

 

Hoe overleef ik de brugklas?

Na groep 8 is het tijd om een nieuwe stap te zetten! Een nieuw begin op een nieuwe school: Yes, eindelijk...! of toch niet? Er komen veel nieuwe dingen op uw kind af: agenda invullen, werken met lesroosters, huiswerk, planningen maken, proefwerken leren, nieuwe docenten, nieuwe leeftijdsgenootjes, enz. Om uw kind een beetje op weg te helpen in deze nieuwe situatie heeft uw kind de mogelijkheid de training: Hoe overleef ik de brugklas? te volgen.

Deze training is speciaal voor aankomende brugklassers!

Tijdens deze training helpt KaJo uw kind op weg met het maken van huiswerkplanningen, het begrijpen van lesroosters, omgaan met nieuwe vakken (bijvoorbeeld wiskunde / economie ), nieuwe docenten, nieuwe leeftijdsgenootjes, etc. Verder geeft KaJo uw kind handige tips om hem of haar te helpen bij lastige proefwerken, het maken van nieuwe vrienden, etc.

De training is op het kind afgestemd; de prijs wordt daarop gebaseerd.
Uw kind krijgt het boek van Francine Oomen: Help, hoe overleef ik de brugklas? er gratis bij! De training is inclusief intakegesprek, verslaglegging en het verwerkingsmateriaal wat uw kind nodig heeft